Stuveriet E1

Stuveriet har sin fot i det historiska Masthugget, åskblå och robust med 16 våningar som sträcker på halsen mot vattnet.

Erdegard arkitekter har ritat Stuveriet på Masthuggskajen– från första skiss till färdig bygghandling och genom alla skeden.

Fasad och tak består av ett enda material; bandtäckt metall med förfinade detaljer – som väloljad mekanik. Byggnaden har en egensinnig silhuett för göteborgsväder. Regn och vind sveper med och inte mot den rundade fasadformen. Konturen kröns av en sarg som döljer teknik och installationer.

Lågdelen från 1960-talet har två påbyggda kontorsvåningar. En fransk balkong, som egentligen är en teknikbrygga, anknyter i skala och karaktär till den befintliga arkitekturen men också till de bostadshus som kommer bli framtida grannar. Stora glaspartier ner till golv ger siktvinklar mot gatan och kopplar arbetsplatsen till livet på torget nedanför.

Vid marken finns dörrar att välkomnas in i och en solvarm trävägg att luta sig mot. På väggen vid cafét sitter anslag om helgens musikklubbar uppnålade eller inbjudan till vernissage. 

Läs mer Mindre

Fakta

Plats: Masthamnsgatan. Matshuggskajen, Göteborg

Beställare: Stena Fastigheter AB, Betonmast AB

Storlek: Ca: 9000m2 BTA

Uthyrningsbar yta: ca. 7 600 kvm (mer exakt 6 842kvm)

Lokalstorlek: 330 kvm – 7 600 kvm

Antal våningsplan: 16

Färdigställt: 2022

Gemensam reception i entréplan

Café och bistro i huset

Sportlounge med dusch och omklädning

Inspirerande mötesarena för alla på vån 14

Orangeri och terrass med fantastisk utsikt mot hamninloppet

Mötesarena med konferensmöjligheter i Orangeriet

Garage för bil och cykel

Foto: Anna Kristinsdóttir